Mynningen tar sig an uråldriga gåtor: Vem var egentligen Kungen av Kungsan?

image82


Ja, vad hände egentligen? Vem var Neger Rolle? Vad hände med Golar-Sabri, Kenta Kofot, Tattar-Micke, Jonny Karate och alla dom andra?

På denna
diskussionstråd, reder gamla lärda gangsters ut begreppen och besvarar många av frågorna, men lika många nya ställs. Vi får följa med på en oförglömlig resa genom 80-talets undervattensvärld, fylld av dofter och stämmningar från svunna tider, men också högst aktuella historier berättas. Humor, klädmode, kärlek,  kampsport, brott och tragedi blandas hejdlöst och intuitivt. Den erbjuder Stockholmsskildringar som skulle göra självaste Hjalmar Söderberg avundsjuk. Det är verkligt obehagligt och sanslöst rörande och bör läsas med respekt för människorna det handlar om. Mynningen rekomenderar varmt denna tråd för alla som uppskattar god litteratur. För detta, mina vänner, är inget annat än ett hårdkokt, romantiskt samtidsepos på f.n 238 sidor med ett minst lika stort antal oetablerade fårade kungsan-kickers till författare.

Känsliga läsare varnas.


Utdrag från tråden:

"Gick 1.an på gymnasiet i Farsta och den ena av tvillingsystrarna He_ _lin gick på mitt b-språk. Den andra var vid tiden för Kungsankravallerna en tjej som trodde att hon var Paolos flickvän. Kan mycket väl ha varit så, likväl som han kan haft andra..
Hon gick under namnet "Cajal" efter som det hävdades att hon spräckt sin hymen med en sminkpenna.
Så indirekt kan man säga att Paolo är buksvåger med Elisabeth Arden."

"Detta är en kille som jag själv anser att vara den allra farligaste och kallaste människan av alla dessa kriminella jag stött på och lära känna under åren. Glömmer aldrig när han var aktiv i Tae Kwon Do och var en av de bästa elever Chago någonisin haft och killen var på en affischer runt hela stan när dom ett år gjorde reklam för en tävling och Tom gjorde sin berömda YXA på bilden och han var så vig att han skickade benet så högt att benet gick bakom huvudet och efter det vart Tom ett ännu hetare namn"

"Döv John hade alltid med sig nåt litet pucko som "teckna" till han att den sa si å den sa så, för lång stubin hade inte John. Lillsnubben försökte samma me mig men där gick dom bet då John inte ville gå bakom hörnet med undertecknad."

"Har du glömt vilket rykte Milan fick efter han sparkade skallen av Bolla på plattan då denne bråkat med Chin på Fryshuset dagarna innan och Essa sprang så han tappade byxorna."


För den som vidare är intresserad av 80-talet i Stockholm har Mynningen publicerat denna novell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback