God Jul!

116418-34116418-35

God Jul och Merri Kurisumasu från oss här på Mynningen till alla er därhemma!

Veckans mästerverk: 'Carlton bookcase' av Ettore Sottsass, 1981

116418-33

Ettore Sottsass tillhörde Memphis-gruppen som existerade mellan 1981 och 1988. Gruppen bestod av italienska designers och arkitekter och var extremt stilbildande under sin verkningstid på 80-talet. Namnet Memphis kommer från huvudstaden Memphis i forna Egypten, samma namn som den amerikanska stad där Elvis Presley föddes.
Memphis designers bröt mot rådande stilkonventioner under det sena 70-talet och skapade ny lekfull, kul design influerad av bl a 50-talskitch och rysk konstruktivism!

Kenneth Anger del 2


Är bara tvungen att posta en till fantastisk film av Kenneth Anger - denne hissnande filmskapare! Hinner dock ej skriva desto mer om honom just nu. Han var dock mycket influerad av en viss Aleister Crowley (som vi också har starka skäl att återkomma till inom en snar framtid!) och detta är spännande!
Mer om allt detta snart. Tills dess, ha det så kul!


It came in the night!


'Rabbit Moon' av
Kenneth Anger.

Takeshi's CastleKlipp från 'Takeshis castle', japansk  tv-show från 80-talet som fått kultstatus och som är mycket rolig!
Upphovsmannen
Takeshi Kitanos (komiker, skådespelare, filmproducent, författare, konstnär etc) idé var från början att göra ett mänskligt tv-spel. I början av varje avsnitt är det 142 tävlande som på order av General Tani tvingas ta sig igenom olika dråpliga och förnedrande hinderbanor o dyl. Endast ett fåtal tappra är kvar till sista fighten där de får möta Greve Takeshi själv i sin vagn. Den tävlande som lyckas förstöra vagnen genom att skjuta sönder en viss pappersring med sitt vattengevär intar också slottet och vinner tävlingen och prissumman på 1000 yen. I allt en väldigt rolig show med mycket kul slapstick och fantasifulla banor och monster och vulgära Samurajkommentatorer ( - försök hitta den med amerikansk dubbning!). Mycket sevärd!

Det finns en del tyskdubbade videos på Youtube och hela avsnitt - dock spanskdubbade - på Google video. Och serien repriseras ibland på amerikanska och engelska tv-kanaler bl a. (Jag såg den själv för första gången för fyra år sen på Spike tv i USA under namnet MXC - Most Extreme Elimination Challenge...).
Går att hitta på DC++ och säkert som torrent.