Veckans mästerverk: Italiensk sushiservis från 50-talet


116418-30

116418-32

116418-31

Av: A.T.20 FR 'italy'-keramikfabriker. (Konstfackselever - Keramik, GDI osv - se och lär!)

Kallioinia!

116418-29

Kallioinia är här!

Kallioinia är syskonen Matti och Simon Kallioinen.
Inspirerade av storheter som Usagi-Chang och The Shaggs
gör de rymdålderpop utan motstycke.
Framtiden är här, det här är framtiden!

Den 30:e November släpps gruppens första album på flora & fauna.
Skivsläppet
kommer att firas med en stor fest
på allmänna galleriet i Stockholm den 30:e november mellan 20-01.
Kallioinia
spelar live, Petter Kallioinen och flora & fauna spelar skivor.
(text från Kallioinia-utskick)

Kallioinia på nätet

Live på Microdisco (video)

Licorice McKechnie

116418-28

Christina 'Licorice' (Lakrits) McKechnie föddes runt 1950 i Skottland, hon var med i 'The Incredible string band' mellan 1968 och 1972. Hon kom senare att gifta sig och bo i Californien, där hon förmodligen levde med sin familj fram till 1987, då hon under mystiska omständigheter försvann. Ett sorgligt rykte gör gällande att den sista gången hon sågs av någon så verkade hon konstig och skulle ut på en färd i Arizonaöknen.

Hennes sång finns dock fortfarande kvar på många fina inspelningar och man kan se bilder av henne, och så länge detta finns så lever hon ännu i våra hjärtan.  
 -  Och där är hon som den allra godaste lakritsen!En sida med lite information om henne.
Incredible string band på Wikipedia

Vattentema på Spy Bar!

116418-28

Kitty on the catwalk uppträder live på klubben Nacht på Spy bar på fredag. Nacht är ju en schysst klubb och Kitty har visst en ny medlem och har lovat oss ett Aquamedley (och medleyn knäcker ju!), så Mynningen ska försöka vara på plats för er skull. Vi hoppas att det blir en kul kväll och vi lovar att skriva mer om detta; den modernaste musiken och kulturen! 


Endymion

Endymion 

116418-25

Skön, med lågande hy och slutna ögon,
Slumrar herden så ljuvt i Månens strålar.
Nattens ångande vindar
Fläkta hans lockiga hår.


Stum, med smäktande blick och våta kinder
Honom Delia ser från eterns höjder;
Nu ur strålande charen
Svävar hon darrande ned.

Och av klarare ljus, vid hennes ankomst,
Stråla dalar och berg och myrtenskogar.
Utan förerska spannet
Travar i silvrade moln.Herden sover i ro: elysiskt glimma
I hans krusiga hår Gudinnans tårar.
På hans blomstrande läppar

Brinner dess himmelska kyss.


Tystna, suckande vind i trädens kronor!
Rosenkransade Brud på saffransbädden
Unna herden att ostörd
Drömma sin himmelska dröm.

När han vaknar en gång, vad ryslig tomhet
Skall hans lågande själ ej kring sig finna!
Blott i drömmar Olympen
Stiger till dödliga ned.

(Stagnelius)


 

Barndomens psykedeliska upplevelser del 2

Jag begagnade mig av "gnuggning" jag också i min barndom. Min upplevelse liknar den som beskrivits i förra inlägget, jag brukade även utföra följande expriment:

 

116418-24

 

Vid åttatiden varje kväll skulle jag och min syster gå och lägga oss. Jag brukade då efter att min syster var klar stanna kvar ensam inne i badrummet. Jag tog då en tvättsvamp av det fabrkat som fortfarande är vanligt förekommande i våra livsmedelsbutiker, som har en grov vit sida som man skrubbar med, och en blå mjuk sida (jag tror märket heter Scotch). Ivrigt och märkligt nog ängslig över att någon skulle komma in och se vad jag höll på med, som om jag gjorde något otillåtet, vätte jag svampen med ljummet vatten. När svampen var väl uppblött och behagligt varm i mina händer strök jag den vattenfyllda svampen mot en tvål, som vi brukade ha liggande på handfatet. Jag kramade sedan svampen så hårt jag kunde mellan fingrarna, så att tvålen blandades med vattnet inne i det blå skumgummit. Det var härligt att känna hur tvålskummet löddrade och tvingades ut ur svampen i ett skimrande vitt skum, som sakta droppade ner i handfatet. När tvålen bubblat upp tillräkligt släppte jag mitt grepp om svampen och lät den svälla upp till sin vanliga kantiga form igen. Sedan kom jag till det moment jag älskade mest av allt och som jag kanske undermedvetet längtat efter under hela dagen, som om allt jag företog mig under min vakna tid endast var en förberedelse till detta sällsamma aftonskådespel. Jag böjde ner mitt huvud mot svampen och studerade sedan den vita grova sidan så nära som ögonens skärpa tillät. Detta var som att blicka in i en annan värld. I det vita skummet som hade bildats syntes en myriad av små små regnbågar, som badrumsbelysningens sken skapade i tvålbubblorna. Det hela fick en karaktär av pärlemor, och jag kunde svurit på att jag dittills aldrig skådat något skönare.

 

Det beredde mig en oerhörd njutning att betrakta dessa miniatyrbubblor, vari min fantasi automatiskt projicerade fram ett närmast magiskt flöde av sagolika världar och känslan av minnen från platser jag omöjligt kunnat besöka annat än i drömmen. Hela badrummet förändrades i och med denna syssla, det lätt gula ljuset från badrumslampan i taket kontrasterades av den vackra vita materian mellan mina händer och alla färger intensifierades. Troligen var detta resultatet av att min varseblivningsförmåga skärptes till det yttersta, som den ju kan göra när man upplever något starkt lustfyllt. När all tvål var urkramad gjordes proceduren om och det cykliska i detta kvällsnöje förstärkte dess hypnotiska inverkan på mig. Slutligen var jag helt absorberad av tvålens pärlspäckade universum, jag var allt jag såg, och allt jag såg var detta skumlandskap med sitt löftesrika glitter. Detta kunde ha pågått i timmar, om inte verklighetens villkor trängt sig på och påmint mig om att det var sent och om jag inte gjorde mig klar så skulle min syster komma in med förmaningen att jag måste skynda mig på, då detta var hennes ansvarsområde, vilket måst ha varit en inte ringa krävande uppgift, eftersom det råkade sig så att jag föddes med en tämligen drömsk natur.


Sammnträffanden och Synkronicitet 2 eller Kvinnorna Från Avignon 2: Det Okända Mästerverket

Tidigare har här i Mynningen skrivits om en viss bok av Deleuze och Guattari som handlar om kroppar-utan-organ. Denna boks fullkomliga namn är "Anti Oedipus-Kapitalism och Schizofreni". Som ni redan läst ingick denna bok i en kedja av lustiga sammanträffanden, som vissa skulle kalla synkronicitet. Detta är en term som den Schweiziske analytikern C G Jung (Freuds elev) myntat och som hör till hans mest kontroversiella och empiriskt sett mest svårsmälta. Denne Jung har skrivit en artikel om Picasso, ett annat nyligen behandlat ämne i Mynningen, där Jung antyder att Picasso skulle vara schizofren.
Om detta och annat mycket intressant stoff om Picasso kan ni läsa här. Ni kan till exempel läsa om ett okänt hemligt mästerverk, som får Picasso att framstå i ett helt nytt ljus. Ni får också veta hur ni har chansen att tjäna 1000 amerikanska dollars!

Mondriangeneratorn som en norsk vän visade mig

116418-23

Hejsan! Gör dina egna Mondrian-styggelser på
http://www.stephen.com/mondrimat/ !

Veckans Mästerverk: Potatisätarna av Vincent van Gogh

116418-22